vide-banner.jpg

MANIPULATION

Manipulation

Control

Movement

woonkamer-banner.jpg

MANIPULATION

De techniek textiel manipulatie is erg oud en bijna uitgestorven. En dit is doodzonde, het is een prachtige techniek die prachtige driedimensionale patronen oplevert. De techniek werd vooral gebruikt in kleding en soms op kussentjes, de patronen waren klein en de stoffen ouderwets. Ik gebruik deze techniek in moderne wandobjecten met grote patronen. Mijn collectie Manipulation is een collectie handgemaakte, moderne wandobjecten.

bed-banner1.jpg

MOVEMENT

Beweging in fotografie wordt gezien als iets slechts. Ogen kunnen nooit een beweging in 1 afbeelding zien, een camera kan dit wel. De collectie Movement toont de schoonheid van de bewegingen die mensen maken. De beweging van twee mensen en de connectie die ze maken.

stoel-banner1.jpg

CONTROL

Als makers willen we altijd precies controle hebben over wat we in beeld brengen en hoe. Met deze foto's wil ik laten zien hoe mooi het is om de controle af en toe los te laten. Door textiel onder water te laten en het water de controle over te laten nemen heb ik deze foto's kunnen maken. Vanuit dat experiment heb ik een beeld onderzoek gedaan naar verschillende textiel soorten onder water. De collectie Control laat de mooie bewegingen en reactie van verschillende textiel soorten onder water zien.

 

NAOMI REMIJN

Naomi Remijn is een studio in Nederland. Het werk dat gemaakt wordt zweeft in het grijze gebied tussen design en kunst. In de studio wordt gewerkt vanuit fascinatie en met toepassing binnen het interieur. Ook de voor liefde voor textiel is terug te zien in de collecties en producten. De producten zijn te koop in de eigen webshop, op Abel en Tosh en Masters and Crafters. 

Mijn werk was te zien op the Architect Biennale (Venice, 2016), the Ace Color Exhibition (Rotterdam, 2017), Launch 2019 (Breda, 2019), Galerie T (Middelburg, 2020) en Cultuurnacht (Breda 2020). Mijn werk is gepubliceerd in artikelen van Material District, Mobilia en De Bode en heeft de Art Awards 2020 publieksprijs gewonnen in de categorie Fotografie.

0
CONTACT
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon